2011. augusztus 4., csütörtök

Backtrack Linux


Az alábbi promo a Backtrack 5 -ről szól. A Backtrack széria a legprofibb disztribúció azok közül, amelyek a biztonságra, és a behatolások tesztelésére szakosodtak (tehát penetration testing distro).

A Disztribúció Ubuntura épül, és az offenzív "támadó" biztonságra fektet nagy hangsúlyt. Tehát ezt úgy kell érteni, hogy a Backtrack segítségével támadhatjuk a saját rendszerünket biztonsági rések után kutatva, hogy a lehető legtökéletesebb védelmet építsük ki a rendszerünkhöz.

A legtöbb Linux disztribúcióhoz hasonlóan ingyenes, és az is fog maradni. Nyílt titok, hogy ez a cucc egy marha nagy fegyver a hackerek kezében, de ugyanekkora azokéban is, akik védekeznek a hackerek ellen.

A disztró lehetőséget ad például a hálózat (vezetékes és vezeték nélküli hálózatok) monitorozására, számítógépek és végeszközök szkennelésére, ezeken keresztül pedig az operációs rendszer gyengeségeinek felfedezésére (így könnyűszerrel ki is lehet javítani őket), csak hogy egy pár lehetőséget megemlítsek (a sok ezerből).

A rendszer használatát tanítják is. A www.offensive-security.com weboldalon lehet többet megtudni erről. "Hisz mások rendszerét támadni módfelett könnyű..de megvédeni és a támadók előtt járni egy lépéssel ügyes, becsülendő, ámbár nehéz dolog". Mondottam én egy különleges pillanatomban :-)

Akit érdekel a biztonság, töltse le, nézze meg, és csodálkozzon el, milyen sebezhető valójában a rendszere. És az a jó szakember (hacker), aki hatalmát mások segítésére és nem a rombolásra használja fel.



1 megjegyzés:

  1. Van még 1 hasonló linux. A Backbox, BT utánzat, de több drivert támogat. :)

    http://www.backbox.org/

    VálaszTörlés