2011. május 12., csütörtök

Az új konfig :)

Hali!

Mostanság eléggé el voltam havazva az érettségi meg miegymás miatt, ezért is nem frissült új tartalommal a blog.

Azonban már csak az infóérettségi és a szóbeli vizsgák vannak hátra, így hát a tanulás mellett van időm egy kicsit blogolni is :).

Nos, a mostani bejegyzés az új számítógép-konfigurációmról fog szólni. Az alaplap kivételével minden itt volt már hétfőn, az alaplapot tegnap kaptam kézhez egy félreértés miatt..spanommal így neki is álltunk, hogy összeépítsük a masinát. A számítógépház kivételével az összes alkatrész új lett benne:
  • Asus P7H55-M SI alaplap
  • Intel Core i3-540 3.06 GHz LGA1156 processzor
  • 3 GB DDR3 1333MHz RAM
  • Asus Radeon HD 5670 1GB PCIe videokártya
  • Western Digital CaviarGreen 500GB winchester
  • Corsair CX430 430W-os táp
Sok tapasztalatom még nincs vele, minekelőtt tegnap este fél 9kor sikerült összerakni és feldobni rá egy 64bites Windows 7-et (+majd lesz 64 bites Ubuntu is :)) ) és a drivereit a cuccoknak. Az első tapasztalatok a régi gépem után nyílván jók voltak, de még most is furcsállom, hogy nem hallom a gépet, olyan halk az egész :-D . Először CoD: Modern Warfare játékot próbáltam ki rajta (imádom ezt a játékot) és merészen minden grafikát maxra húztam. 1280x1024-es felbontás, mindenből extra részletesség, a játék nagyon szépen, lag-mentesen megy. Igaz, hogy nem mai játék. Majd kipróbálom ugyanezt mondjuk Modern Warfare 2-nél vagy Black Ops-nál :)
A mostani konfigom 79000 Ft-ba kerül, erre jött ugye rá a postaköltség, így a végösszeg 81000 Ft. A régi gépem is jó kezekben lesz, megy át a szomszéd szobába az öcsémhez :)

Szerintem aki egy jó középkategóriás gépet akar, az nyugodtan válassza ezeket az alkatrészeket. Az alaplapon 4 DIMM hely van, így lehet bővíteni, az LGA1156-os tokozásba egy jobb Core i5 ugyanúgy passzol, aki pedig megrögzött nVIDIA-s, az pedig választhat magának olyan kártyát, ha esetleg az ATI nem tetszik neki :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése