2011. február 22., kedd

Custom ROM? Mehet!

Szeretném előre leszögezni, hogy mindent a saját felelősségetekre csináljatok! Sem az eredeti szerző(k), sem én nem vállalok felelősséget, ha papírnehezék lesz a telefonotokból!

Először is, kérlek nagyon alaposan tanulmányozzátok a Skynet és AYS által létrehozott Spica segédletet! Ezer köszönet Nekik ezért a kincset érő segédanyagért! Nem utolsó sorban mindig készítsetek backupot!

Tehát, ha elolvastátok a segédletet, és mindent annak megfelelően telepítettetek, akkor kapnotok kell recoveryt. Ez a legfontosabb, hogy legyen recovery a telefonotokon.

Az Android 2.2 Froyo elég stabil már, szóval annak a telepítését írom le.Azon belül is a Cyanogenmod telepítését. Aki a LeshaK által készített szűz Android 2.2-t szeretné használni, töltse azt le innen.

A Criminal-féle Cyanogenmod 8.3 verzió letölthető itt. (Én személy szerint ezt javaslom). Töltsétek le, másoljátok az SD kártya FAT32-es partíciójának gyökérkönyvtárába(ezt azért emelem ki, mert lehet, hogy az apps2SD be van kapcsolva, és van egy ext2 partíció a FAT32 mellett). Na szóval csak ráhúzzátok az SD kártyátokra a letöltött .zip fájlt, de NEM SZABAD KITÖMÖRÍTENI! Telefon kikapcs, aztán indítsátok el a telefonotokat recovery módban. Tehát: Hangerő le+Hívásfogadás+Hívás befejezése gomb. Telefon elindult recovery módban, kell egy Wipe Data/Cache(factory reset), és ha van ext2 partíció a telefonon, azt meg kell formázni, majd rá kell menni az Apply any zip from SD lehetőségre, és az előzőleg rámásolt fájlt kell kiválasztani. Home gombbal elkezdi a telefon a telepítést, várni kell vele, majd kész a Cyanogenmod a Spicán!

Ez már maga egy nagyon jó rendszer, de még jobbá lehet tenni Lukiqq All-In-One update-jével. Letölthető itt. Ugyanaz a procedúra mint az előbb, letöltött .zip fájlt rá kell másolni az SD kártyára, recoveryben Apply any zip from SD, kiválasztani, telepíteni, és élvezni az új stabil és patent rendszert :-) (előtte egy Wipe Dalvik-cache kell, recoveryből).

A saját telefonomon is az előbbi összeállítás fut, stabil, gyors, tetszetős, egyszóval ajánlom :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése